понеделник, 28 юни 2010 г.

"ПРОКЛЯТИЕТО НА ВЪЛЧАТА ДЕВА"    РОМАН, КАКЪВТО ЕДВА ЛИ СТЕ ЧЕЛИ ДОСЕГА
(представянето на книгата от издателството)

Издателство "МЕМРА" има удоволствието да ви уведоми, че на българския книжен пазар излезе романът-притча "ПРОКЛЯТИЕТО НА ВЪЛЧАТА ДЕВА", чийто автор е Ангел Ангелов.

Всред въртопите на словоблудстването и масовата злоупотреба с думите, които в днешно време служат повече за прикриване на истините, отколкото за тяхното прокламиране, тая книга има мисията да разбулва митове и да развенчава лъжи.

“ПРОКЛЯТИЕТО НА ВЪЛЧАТА ДЕВА” не е просто един роман с амбицията да изплува в безбрежния, често влечащ към дъното с мъртвото си вълнение, океан на прозата.

Не е и поредният опит след потоп от думи, в крайна сметка да не бъде казано нищо стойностно и ценностно на читателите.

“ПРОКЛЯТИЕТО НА ВЪЛЧАТА ДЕВА” всъщност е драматична, стряскаща като буреносен тътен и предизвикателна до степен да скандализира варварското нечестие в нашето общество съвременна реформаторска притча.

Така е, защото в нея всяка глава от уникално разказаната човешка история отразява и излъчва всевечни божествени истини.

Разказът в първо лице, единствено число, е неустоимо завладяващ. Той се отприщва като стихийна, помитаща всичко изповед, задълго стаявана в неизповяданите дълбини на душата. Сърцата на читателите ще бъдат грабнати от това безпощадно себеразкриване на авторовия герой, който преживял и ада, и небето, сега не просто иска – той просто не може да не сподели историята си с целия заобикалящ го свят.

Освен нажежаващия психологизъм на повествованието, и сюжетът на книгата държи в напрежение от начало до край. Тайни и мистерии се множат непрестанно и така разпалват любопитството и възбуждат ума, че четенето сякаш ви пренася в други измерения, извън времето и пространството. Някъде в паралелните духовни светове, чиито описания биха ви шокирали.

Без всякакво съмнение, след тези пътешествия ще сте преживели и научили неимоверно много.

А ето сега и съвсем накратко какво самият автор споделя за книгата си:

“Най-трудното за мен бе, че се опитах да я напиша в мерена реч, макар и без рими, за да улесня прочита й (като се има предвид броя на нейните над 500 страници). Заради Негово Величество Читателят се постарах да вкарам повече напрежение и драматичен диалог, да редувам смешно и тъжно, фентъзи-звучене и суров натурализъм, поетичното да се прелива с житейската жаргонна проза, идейно-просветителското да предава своите внушения чрез силата на образната кинематографичност, вечното да се крие зад злободневното, художественият рисунък да избухва в памфлетна проповед, а хорърът да замре и да изчезне накрая през Триумфалната арка на избавлението, което няма как да не очаквате да се случи.

Сега вече усещам, че “ПРОКЛЯТИЕТО НА ВЪЛЧАТА ДЕВА” не ми принадлежи.

Тази книга принадлежи на вас – нейните читатели.

Ако чувствате, разбира се, че въздишате по нея :)"


      (корицата на книгата тук е представена в разгънат вид)

Етикети:

6 коментара:

Blogger bogoizbrania каза...

Честито, има ли я вече в СЛС?

30 юни 2010 г., 15:41  
Blogger АНГЕЛ АНГЕЛОВ каза...

Този коментар бе премахнат от автора.

12 юли 2010 г., 5:09  
Blogger АНГЕЛ АНГЕЛОВ каза...

Благодаря!

Казаха ми, че вече се продавала във виртуалните книжарници store.bg, svetove.com, balkanatolia.com - в нея може да се поръча и от чужбина, в “Петър Берон” – намира се срещу Парламента, зад опашката на Коня, ул. “Цар Иван Шишман” №2, в “Сиела” (в МОЛ-а на бул. "Стамболийски", на предпоследния етаж) и т.н. Да, имало я и в CLC и "Верен".

(Изтрих предишния си коментар и публикувах сега този, за да актуализирам информацията.)

16 юли 2010 г., 5:03  
Anonymous Анонимен каза...

Ачо големи поздравления за книгата. С пожелание да бъде Бестселър в България и чужбина.
Митко

8 януари 2011 г., 16:51  
Blogger АНГЕЛ АНГЕЛОВ каза...

Мерси, Мите! Засмя ме. :)

11 януари 2011 г., 9:06  
Anonymous Анонимен каза...

Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

21 януари 2011 г., 7:57  

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница